Президент США вперше відвідає Хіросіму

Президент США вперше відвідає Хіросіму

Укрінформ
Президент США Барак Обама 21-28 травня перебуватиме в азійському турне, під час якого здійснить візити до В'єтнаму і Японії. При цьому вперше в історії глава Сполучених Штатів відвідає Хіросіму, на яку американці в 1945 році скинули ядерну бомбу.

Про це повідомив у вівторок Білий дім, інформує власний кореспондент агентства.

"Президент здійснить історичний візит до Хіросіми з прем'єр-міністром Абе, щоб підкреслити свою незмінну прихильність просуванню миру та безпеки у світі без ядерної зброї", - підкреслили в Білому домі.

При цьому уточнюється, що спочатку Обама відвідає В'єтнам. Це буде його перший візит до цієї країни, де він проведе офіційні зустрічі з державним керівництвом з питань розвитку партнерства та співпраці з широкого кола аспектів.

У Японії президент США візьме участь у Саміті G7 в Ісе-Сіма. Там обговорюватимуться, передусім, спільні інтереси та пріоритети в економіці й безпеці, а також проблеми глобального характеру. Окремо заплановані двосторонні переговори американського президента з японським прем'єр-міністром Сіндзо Абе, у тому числі щодо перспектив розвитку альянсу США і Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-