У «панамському архіві» - нові дані про офшори оточення Путіна

У «панамському архіві» - нові дані про офшори оточення Путіна

Укрінформ
У файлах «панамського архіву» міститься інформація про офшорні фірми, що належать людям з оточення президента Росії Володимира Путіна.

Про це свідчать дані, опубліковані Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ), пише Slon.

В архіві міститься інформація про кілька компаній, зареєстрованих на друга російського лідера, віолончеліста Сергія Ролдугіна, зокрема, Raytar Limited (Британські Віргінські острови), про яку раніше не було відомо.

Також були опубліковані дані про зареєстровані на Британських Віргінських островах фірми, що належать бізнесменам Ротенбергам. За Борисом Ротенбергом числяться Kenrick Overseas Ltd., Culloden Properties Limited і Highland Ventures Group Limited. На ім'я Аркадія Ротенберга зареєстровані компанії Breckenridge Global Management Limited,Beechwood Associates Inc. і Causeway Consulting Limited. Сину Аркадія Ротенберга Ігорю належить фірма Stormont Systems Limited.

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що Сергій Ролдугін дійсно займається підприємництвом. Однак, за словами російського президента, цей бізнес приносить невеликі гроші, та й ті повністю йдуть на придбання музичних інструментів для музичних установ Росії.

Однак ЗМІ дійшли висновку, що компанія Ролдугіна International Overseas Media S. A. отримала кошти за продаж акцій «Роснафти», зникнення яких виявив юрист Hermitage Capital Сергій Магнітський.

Оновлена база даних «панамського архіву» включає інформацію про понад 320 тисяч осіб і компаній, пов'язаних з офшорними структурами. Серед них - 165 українців – власників офшорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-