США і Росія тиснутимуть на опозицію і Асада заради перемир’я

США і Росія тиснутимуть на опозицію і Асада заради перемир’я

Укрінформ
Вашингтон, Москва і Тегеран тиснутимуть на представників сирійської опозиції та урядових сил, щоб домогтися від сторін дотримуватися крихкої угоди про припинення вогню в Сирії.

Про це перед двосторонньою зустріччю з міністром закордонних справ Франції Жан-Марком Еро у Парижі заявив державний секретар США Джон Керрі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Ми маємо відповідальність, щоб переконатися в тому, що опозиція прагне цього (припинення вогню – авт.), а Росія і Іран несуть відповідальність за режим Асада, який також прагне цього. Після багатьох годин обговорень, росіяни дали зрозуміти, що вони готові піти цим шляхом», - заявив він.

Таким чином, за його словами, нова угода між США і Росією відновлює загальнонаціональне перемир'я в Сирії.

«Але знову ж, доказ (про дотримання режиму припинення вогню, - ред.) з’явиться під час споживання «пудингу» (аналізу ситуації, - ред.), - завершив метафорою свою заяву Джон Керрі.

З роз’ясненнями позиції США держсекретар виступив після кількагодинних переговорів у Парижі з представниками ЄС, Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару, Йорданії, Туреччини, а також з головою сирійської опозиційної коаліції, яку підтримує Захід, Ріядом Хіджабом. Разом з тим, поки не зрозумілим залишається чи погодяться Росія або Сирія з інтерпретацією США встановлених домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, офіційні Вашингтон і Москва оприлюднили спільну заяву з намірами повномасштабного припинення бойових дій у Сирії, забезпечення гуманітарного доступу до всіх регіонів країни, а також встановлення політичного переходу, спрямованого на усунення режиму Асада від влади. Текст офіційного документа Державний департамент США поширив цього понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-