Кемерон про Brexit: Британія завжди поверталась у Європу, але - великою ціною

Кемерон про Brexit: Британія завжди поверталась у Європу, але - великою ціною

Укрінформ
Позитивне голосування британців на референдумі щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу може поставити під загрозу мир у Європі.

На цьому наголосив прем'єр-міністр країни Девід Кемерон у промові, що буде озвучена у понеділок, повідомляє ВВС.

"Щоразу, коли поверталися спиною до Європи, ми рано чи пізно шкодували про це. Нам завжди доводилося повертатися, і це завжди давалося великою ціною", - заявив Кемерон.

Він нагадав, що історія Британії тісно переплетена з історією сусідніх європейських країн, і це підтверджують такі історичні події, як битва при Ватерлоо, Гохштедтський бій, Трафальгарська битва, Перша й Друга світові війни.

"Ми пишаємося нашим світовим впливом і глобальними зв'язками, але Британія завжди була і буде європейською державою. Ми знаємо, що бути глобальною і одночасно європейською державою – це не взаємовиключні поняття", - зазначає Кемерон.

Прем'єр також підкреслює, що Євросоюз, попри всі його помилки, допомагав примирити країни континенту під час збройних конфліктів, а ізоляціонізм ніколи не грав на руку Британії.

Наприкінці квітня Девід Кемерон і колишній генеральний секретар британського конгресу тред-юніонів Брендан Барбер опублікували в газеті Guardian статтю, в якій зазначили, що вихід Британії з Євросоюзу позначиться як на зарплатах громадян, так і на цінах.

Тим часом колишній мер Лондона Борис Джонсон у понеділок також має намір виголосити промову, в якій відзначить, що подальше членство Британії в ЄС загрожує суверенітету країни та обмежує її можливості.

Загальнонаціональний референдум про членство Великої Британії у Євросоюзі пройде 23 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-