Франція закупить у США «пекельного полум’я» на $25 мільйонів

Франція закупить у США «пекельного полум’я» на $25 мільйонів

Укрінформ
Франція подала заявку до Американського агентства зі співробітництва у сфері оборони та безпеки (DSCA) на придбання 200 ракет класу «повітря-земля» AGM-200 Hellfire вартістю 25 млн доларів США.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомив військовий експерт Філіп Шапло.

«В рамках програми FMS (закордонної військової торгівлі) Париж запросив додаткову поставку ракет 200 AGM-114K1A Hellfire, комплекти оснащення для  переобладнання, контейнери та інше обладнання»,  - зауважив експерт.

За його словами, DSCA звернулася до Конгресу за відповідним дозволом наприкінці квітня ц.р. Вартість контракту оцінюється в 25 мільйонів доларів США.

Експерт нагадав, що Париж вже отримував 112 ракет модифікацій AGM-114K1A, AGM-102, AGM-114N1A Hellfire та 50 навчальних ракет 50 ATM-114Q1A Hellfire. За його словами, ракети будуть використані французької армією під час операцій в Малі і в Північній Африці.

Нагадаємо, що AGM-114 Hellfire (з англ. «пекельне полум'я») є ракетою класу «повітря-земля» з напівактивним лазерним або активним радіолокаційним наведенням. Вона виробляється у США. Спочатку вона розроблялася як протитанкова керована ракета, але згодом стала багатоцільовий високоточною системою озброєнь, яка може застосовуватися з авіаційних, морських і наземних платформ по броньованій техніці, укріпленням та іншим видам наземних і надводних цілей на відстані до 8 км. Основними носіями ракет Hellfire є вертольоти вогневої підтримки, з 2007 року – безпілотники MQ-1 Predator.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-