Лісова пожежа відрізала канадське місто від світу

Лісова пожежа відрізала канадське місто від світу

Укрінформ
Канадське місто Форт-Мак-Меррей через масштабні лісові пожежі виявилося відрізаним від наземних шляхів сполучення, людей евакуюють повітряним шляхом.

Про це повідомляє ВВС.

"Канадське місто Форт-МакМеррей, де майже тиждень палають лісові пожежі, виявилось відрізаним від наземних шляхів сполучення, адже полум'я, що сягає 60 метрів заввишки, підійшло до єдиного не перекритого шосе", - йдеться у повідомленні.

Колона з 1500 легкових автомобілів під конвоєм поліції мала виїхати цим шосе у південному напрямку у п’ятницю, проте через вогонь влада вирішила продовжити евакуацію тільки повітрям.

Основна частина населення Форт-МакМеррея, у якому жило 88 тисяч людей, виїхала з міста у вівторок та середу. Очікується, що в суботу з міста евакуюють ще 4 тисячі людей.

Евакуація його жителів стала наймасштабнішою подібною операцію в історії штату Альберта, в якому оголошений надзвичайний стан.

Влада провінції вже попередила, що містянам доведеться дуже довго чекати на повернення.

Пожежа, що розгорілася у неділю і стрімко поширилася, знищила більше 1,6 тисячі будівель Форт-Мак-Меррея. А найближчим часом площі пожежі тільки збільшуватимуться.

Ситуація ускладнюється тим, що місто розташоване поряд із великими нафтовими родовищами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-