Вашингтон і Париж узгодять позиції перед зустріччю «нормандської четвірки»

Вашингтон і Париж узгодять позиції перед зустріччю «нормандської четвірки»

Укрінформ
Очільники зовнішньополітичних відомств США та Франції проведуть у Парижі переговори щодо ситуації в Україні, а також з мирного врегулювання в Сирії та на Близькому Сході.

Як передає кореспондент Укрінформу, зустріч держсекретаря США Джона Керрі та міністра закордонних справ Франції Жана-Марка Еро відбудеться за робочим обідом 9 травня, за два дні до засідання міністрів «нормандської четвірки» у Берліні.

«Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку (Франції) Жан-Марк Еро, та держсекретар США Джон Керрі зустрінуться у понеділок 9 травня за робочим обідом у Парижі», - повідомив сьогодні офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

За його словами, переговори очільників зовнішньополітичних відомств торкнуться «Сирії, мирного процесу на Близькому Сході та ситуації в Україні».

Раніше Укрінформ повідомляв, що державний секретар США Джон Керрі здійснить цього тижня європейське турне, в рамках якого відвідає Францію і Велику Британію, обговорить ситуацію в Сирії і Україні, а також візьме участь у міжнародному антикорупційному саміті в британській столиці.

Нагадаємо, що наступна зустрічі глав МЗС країн «нормандської четвірки» відбудеться у Берліні 11 травня за участю міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції. Під час зустрічі обговорюватиметься, зокрема, питання підготовки до місцевих виборів на підконтрольних сепаратистам територіях Донбасу. Окрім того, планується обговорити пропозиції ОБСЄ щодо стабілізації режиму тиші в зоні конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-