У Франції проти Ле Пен порушили ще одну справу

У Франції проти Ле Пен порушили ще одну справу

Укрінформ
Проти очільниці націоналістичної французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен порушена чергова справа за підозрою у штучному завищенні витрат на передвиборну кампанію у 2015 році.

Сума перевитрат перевищує 1 млн євро, пише впливове видання Le Monde з посиланням на Національну комісію з контролю за фінансуванням політичних партій.

"Національна комісія з контролю за фінансуванням політичних партій висунула на адресу Національного фронту чергове звинувачення в штучному завищенні витрат на передвиборну кампанію", - пише видання.

Цього разу йдеться про суму розміром 1 млн 200 тис. євро, отриманих партією з державної казни за підсумками регіональних виборів 2015 року.

Як повідомлялося, за три місяці до регіональних виборів 2015 року партію Марін Ле Пен вже звинувачували у шахрайстві. Національний фронт підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями і пособництві в грошових махінаціях в рамках розслідування справи про незаконне фінансування партії. Зазначається, що керівництво партії, а також дві наближені до неї компанії Riwal та Jeanne, задекларували завищені рахунки під час передвиборної кампанії в 2012 році. Згідно із законом, усім кандидатам, які мають на виборах більше 5% голосів, держава відшкодовує витрати на виборчу кампанію. Слідство досі триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-