Стихійне лихо в Канаді: горять вже 85 тис. га лісу

Стихійне лихо в Канаді: горять вже 85 тис. га лісу

Укрінформ
Площа лісової пожежі у канадській провінції Альберта сягнула 85 тис га (приблизно дорівнює площі Києва – ред.) та продовжує зростати.

Як передає кореспондент Укрінформу, вогонь вже знищив щонайменше 1600 будівель, а з зони лиха було евакуйовано 85 тис чол. На щастя, інформації про загиблих поки не надходило.

Потужні вітри швидкістю до 70 км\год, які постійно змінюють напрям, зводять зусилля понад 300 вогнеборців, 10 гелікоптерів та 16 пожежних літаків практично на нівець. До боротьби із лихом нещодавно долучилася армія. Метеорологи обіцяють у п’ятницю незначне зменшення температури повітря та послаблення вітру, однак і це все одно створюватиме сприятливі умови для поширення вогню.

Пожежа досягла такого масштабу, що вже почала створювати всередині власну погоду, провокувати вітри та блискавки.

Окрім боротьби власне із вогнем, влада мусить вирішити питання евакуації 25 тис чол., які нині проживають у перенаселеному робочому поселенні на півночі міста Форт МакМюрей. До столиці провінції, що знаходиться за 450 км від табору, їх планують транспортувати літаками.

Про швидкість поширення пожежі свідчить той факт, що вогнеборці спершу розмістили свій оперативний штаб у місті Арзак, втім всього за кілька годин вогонь дістався цього населеного пункту і персонал терміново евакуювали подалі від епіцентру.

Нагадаємо: найбільша пожежа на території Альберти трапилася у 2011 році, коли у вогні, що палав кілька місяців, загинуло більше 700 тис. га лісу.

Фото: forcesimages.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-