Анкара і Брюссель узгодили критерії відбору біженців - Bild

Анкара і Брюссель узгодили критерії відбору біженців - Bild

Укрінформ
Євросоюз і Туреччина погодили критерії, за якими біженців з Туреччини відправлятимуть до країн ЄС згідно з двостороннім планом дій, затвердженим раніше.

Про це пише німецьке видання Bild, у розпорядженні якого є відповідні документи.

"ЄК хоче абсолютно по-новому налагодити прийом і розподіл біженців", - пише видання з посиланням на два секретні документи, що є в його розпорядженні.

Зокрема, Європа згідна приймати лише тих сирійців, які шукали притулку в Туреччині до 29 листопада 2015 року. Пріоритет надаватиметься дівчаткам і жінкам, яким загрожує небезпека, які пережили насильство, а також хворим та інвалідам.

Відмовлятимуть тим, хто раніше в'їжджав в ЄС або намагався це зробити.

Відібрані кандидатури мають бути повідомлені про це УВКБ ООН і повинні будуть проходити особисту співбесіду. Біженці мають чітко усвідомлювати, що вони не мають права самі обирати країну, в яку хотіли б потрапити, - йдеться у документах.

Держави, які прийматимуть новоприбулих, можуть перевірити ще раз їхні дані та відбитки пальців. Крім того, вони повинні організувати медогляд біженців і транспорт для доставки до місця проживання, яке надається на рік і за бажанням може бути продовжено.

Також, як вже повідомлялося, Брюссель має намір штрафувати країни, які відмовляються приймати біженців, по 150 тис. євро за людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-