Уряд ФРН схвалив

Уряд ФРН схвалив "лікувальну" марихуану

Укрінформ
Уряд ФРН в середу, 4 травня, схвалив законопроект про використання марихуани в медичних цілях. У разі прийняття закону бундестагом пацієнти з важкими захворюваннями зможуть отримувати марихуану в аптеці за рецептом.

Про це повідомляє DW.de.

«Пацієнти з важкими захворюваннями, яким не допомагають інші медикаменти, зможуть отримувати марихуану в аптеці за рецептом. Вартість буде покриватися медичною страховкою», - повідомив міністр охорони здоров'я ФРН Герман Грьое.

Тепер документ має надійти на розгляд бундестагу. У разі схвалення закон може набути чинності навесні 2017 року, при цьому загальна заборона на марихуану буде збережена.

Уповноважений уряду ФРН з наркополітики Марлене Мортлер заявила, що застосування марихуани в медичних цілях дійсно має сенс. При цьому вона виступила проти загальної легалізації психоактивних продуктів кноплі (марихуани і гашишу).

Згідно з чинним у ФРН законом про наркотичні речовини, культивування, виробництво, торгівля, придбання та зберігання будь-яких частин конопель у ФРН забороняється, виняток може бути зроблено з дозволу Федерального інституту медикаментів і медичної продукції (BfArM).

Відтак, в окремих випадках пацієнти з важкими і хронічними захворюваннями, наприклад при розсіяному склерозі, можуть самостійно вирощувати коноплі, незважаючи на загальну заборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-