Україна й Туреччина мають рівні шанси на

Україна й Туреччина мають рівні шанси на "безвіз" - Хан

Укрінформ
У Єврокомісії запевняють, що Україна виконала всі необхідні зобов’язання, щоб вже до кінця року її громадяни мали можливість їздити у Євросоюз без віз.

Про це розповів єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Хан в інтерв’ю "Радіо Свобода".

«Мені добре відомо про виклики, перед якими опинилася Україна - триває збройний конфлікт, є півтора мільйона переміщених осіб, великі економічні проблеми. Це чималий виклик для української влади», - сказав Хан.

Він наголосив, що Україна має ще пройти значний шлях, щоб не лише ухвалити необхідне законодавство щодо асоціації з Євросоюзом, але й виконати його.

При цьому Хан висловив сподівання, що громадяни України, Грузії та Косова зможуть їздити без віз до Євросоюзу у 2016 році.

«Ще потрібне політичне рішення, але щодо відповідності стандартам вони зробили все необхідне», – зазначив він.

За словами Йогоннеса Хана, отримання Туреччиною лібералізації візового режиму не буде простішим, ніж для України, Грузії та Косова. Він спростовує заяви Анкари, що Туреччина швидше отримає лібералізацію через допомогу у стримуванні потоку мігрантів до ЄС.

«Ми ставимося до всіх однаково. Це означає, що ми застосовуємо до України, Грузії і Косова таку ж методологію, як і до Туреччини», – наголосив Хан.

Нагадаємо: 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України.

Після того, як ця пропозиція буде ухвалена Європейським парламентом і Радою ЄС, громадянам України з біометричними паспортами більше не потрібно буде оформлювати візи при поїздках в Шенгенську зону строком до 90 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-