Асад та ІДІЛ співпрацюють - розслідування Sky News

Асад та ІДІЛ співпрацюють - розслідування Sky News

Укрінформ
Британський телеканал Sky News оприлюднив власне журналістське розслідування, згідно з яким сили президента Сирії Башара Асада і терористи з угруповання "Ісламська держава" співпрацюють один з одним.

Результати розслідування опубліковані на сайті каналу.

Загалом у розпорядженні каналу є близько 22 тисяч секретних документів. Автори розслідування підкреслили, що підтвердити достовірність деяких свіжих документів неможливо, але всі попередні витоки, отримані тими ж каналами, у підсумку отримували підтвердження.

Ці документи показують, що існувала домовленість з сирійським режимом про виведення зброї та техніки ІДІЛ з Пальміри; між сторонами діє угода про продаж нафти в обмін на добрива; деякі райони, підконтрольні ІДІЛ, евакуювалися перед тим, як їх атакували сили Асада.

Як зазначає телеканал, перебіжчики з ІДІЛ підтверджують торговельні відносини з владою, а також узгодження воєнних дій з сирійської армією і російськими ВКС.

У розслідуванні також зазначається, що теракти на Заході були однією з найперших цілей "Ісламської держави", і підготовка бойовиків з цією метою тривала "набагато довше, ніж припускали секретні служби". Документи підтверджують побоювання, що в західних країнах зосереджена велика кількість "сплячих" бойовиків, які планують напади на кшталт паризьких і брюссельських терактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-