США привітали рішення Норвегії розширити участь в кампанії проти ІДІЛ

США привітали рішення Норвегії розширити участь в кампанії проти ІДІЛ

Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер особисто високо оцінив рішення норвезького уряду розгорнути додаткові підрозділи в Іраку і Йорданії для прискорення перемоги в кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій Пентагоном у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю сьогоднішню заяву прем'єр-міністра Ерни Сольберг, що Норвегія розширить свою роль в боротьбі проти ІДІЛ", - зазначив глава оборонного відомства США.

За його словами, рішення Норвегії розгорнути сили спеціального призначення в Йорданії з метою проведення навчань арабських сунітських бойовиків із Сирії, а також направлення медичної бригади до Північного Іраку "зміцнює коаліцію в критично важливий момент кампанії".

Глава Пентагону назвав рішення Норвегії "довгоочікуваним внеском міцного союзника", а також додатковою ознакою зростаючого імпульсу кампанії перемогти над ІДІЛ.

Міністр оборони США також зазначив, що в середу в Штутгарті відбудеться нарада за участі країн коаліції, куди він запросив і главу норвезького міноборони. Учасники зустрічі оцінять стан кампанії, обговорять подальші кроки в боротьбі з терористичним угрупованням, а також визначать додаткові можливості для прискорення поразки ІДІЛ.

Як раніше повідомляло агентство, німецька розвідка стежить за майже 90 мечетями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-