Німецька розвідка стежить за майже 90 мечетями

Німецька розвідка стежить за майже 90 мечетями

Укрінформ
У Німеччині, де серйозно розглядають можливість терористичних погроз після терактів у Парижі та Брюсселі, під пильним наглядом контррозвідки знаходяться майже 90 мечетей.

Про це у понеділок пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Близько 90 мечетей у Німеччині, за даними Федерального відомства з охорони Конституції, знаходяться під наглядом розвідслужб", - йдеться у статті.

Видання наводить слова глави відомства Ганса-Георга Маасена, який заявив у понеділок: "Ми занепокоєні тим, як багато в Німеччині мечетей ісламських громад, які нам слід тримати в полі зору". Втім, увагу влади привертають зовсім не всі мечеті та носії ісламу. За словами шефа контррозвідки, йдеться, насамперед, про арабомовні "неофіційні" мечеті, в яких мусульман закликають до джихаду.

"Нам в Німеччині потрібна коаліція проти екстремізму, і для цього нам потрібні помірковані мусульмани, готові боротися з екстремізмом у конституційних рамках", - сказав Маасен. Він також закликав до більш тісної співпраці спецслужб різних країн.

У понеділок у Берліні проходить симпозіум Федерального відомства з охорони Конституції, присвячений проблемі ІДІЛ.

З понад 800 громадян ФРН, що відправилися воювати за ІДІЛ до Сирії та Іраку, до Німеччини повернулися 260. Вони знаходяться під особливим наглядом як потенційно небезпечні.

Фото: savvy.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-