У Штутгарті мітингувальники побилися з поліцією, близько 400 затриманих

У Штутгарті мітингувальники побилися з поліцією, близько 400 затриманих

Фото
Укрінформ
Противники правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АДГ), що проводила в суботу у Штутгарті свій з'їзд, палили шини, за що були затримані поліцією.

Про розвиток подій інформує N-TV.

"Перед початком з'їзду партії АДН у Штутгарті справа дійшла до бійок між демонстрантами і поліцією. Затримано близько 400 протестувальників", - інформує телеканал.

Біля виставкового центру, де проходить з'їзд, зібралося кілька сотень противників партії. Озброєні залізними кийками і дерев'яними палицями, вони палили автомобільні покришки, запускали петарди і скандували: "Нацисти, геть!", намагаючись перешкоджати проходу партійців в будівлю. У результаті їхніх дій на деякий час було заблоковано кілька вулиць.

До місця стягнули більш як тисячу поліцейських, озброєних, у тому числі, водометами. Свідки стверджують, що правоохоронці застосували проти демонстрантів перцевий газ.

Нагадаємо, партія, що активно стає популярною і вже пройшла до земельних парламентів майже половини федеральних земель, планує на цьому з'їзді затвердити нарешті програму, яка досі у політсили, сформованої 2013 року, взагалі відсутня. Одним з пунктів у ній звучить як "Іслам не є частиною Німеччини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-