США підтвердили порядок виконання Мінська: спочатку безпека, потім вибори

США підтвердили порядок виконання Мінська: спочатку безпека, потім вибори

Укрінформ
Сполучені Штати наголошують, що для проведення виборів на Донбасі Росія і сепаратисти мають спочатку виконати базові пункти Мінських угод щодо припинення вогню, відведення військ та зброї, а також сприяти створенню всіх умов для електоральних процесів, включаючи моніторинг ОБСЄ.

Про це заявив у п'ятницю заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Щодо виборів (на Донбасі – ред.), помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд була нещодавно в цьому регіоні, в Україні. Там вона сказала, що ми не визначаємо жодних дат, коли мають пройти вибори", - нагадав представник американського зовнішньополітичного відомства.

Водночас, він зауважив, що у Вашингтоні мають іншу стурбованість в цьому контексті. "Ми абсолютно чітко заявляли про те, що Мінські домовленості вимагають досягнення достатнього рівня безпеки, доступу ОБСЄ, а також можливості кандидатів балотуватися та можливість людей почути їх перед тим, як пройдуть голосування", - уточнив представник Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-