Ранок у Парижі: поліція розігнала демонстрацію газом і шумовими гранатами

Ранок у Парижі: поліція розігнала демонстрацію газом і шумовими гранатами

Укрінформ
У Парижі другий день тривають сутички між демонстрантами і поліцією. У п'ятницю зранку правоохоронці застосували сльозогінний газ та шумові гранати для розгону сотень протестувальників, які зібралися на Площі республіки.

Поліції вдалося відтіснити активістів з площі на сусідні вулиці, кілька людей затримані, повідомляє DW.

Напередодні у різних містах Франції понад 120 демонстрантів були затримані під час зіткнень з поліцією, у які переросли загальнонаціональні акції протесту проти реформи трудового законодавства.

Найзапекліші зіткнення відбулись у Парижі та Марселі, не обійшлося без насильства також у Тулузі, Ліоні, Нанті і Ренні. Охоронці порядку застосовували гумові кийки та сльозогінний газ для розгону мітингувальників.

У столиці молоді люди, які приховували обличчя під масками, закидали поліцейських пляшками і камінням, після чого співробітники правоохоронних органів задіяли спецзасоби.

У протестах проти трудової реформи на заклик профспілок, студентських і шкільних організацій брали участь сотні тисяч людей. Влада називає цифру в 170 тисяч, профспілкові об'єднання - в 600 тисяч.

Як відомо, в рамках реформи міністерство праці Франції пропонує дозволити роботодавцям збільшити робочий час без доплати за додаткову працю, а також спростити процес прийняття на роботу та звільнення працівників.

Фото: twitter.com/gueugneau

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-