Британія назвала, які пункти Мінської угоди вважає першочерговими

Британія назвала, які пункти Мінської угоди вважає першочерговими

Укрінформ
Сили сепаратистів на сході України, які забезпечені прямою підтримкою з боку Росії, насамперед повинні стабільно припинити вогонь, відвести зброю, дати доступ ОБСЄ та гуманітарній допомозі на окуповану територію.

Про це заявив у четвер під час засідання Ради Безпеки ООН по Україні представник Великої Британії при ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Припинення вогню – це основа Мінських угод, без цього все рухне. Усі сторони мають виконувати свою роль, але я думаю, всі прекрасно знають, на кому лежить основна відповідальність – на сепаратистах, яких підтримує Російська Федерація", - заявив дипломат.

Він підкреслив, що спеціальна моніторингова місія неодноразово підтверджувала цей факт, коли заявляла, що саме сторона сепаратистів "нагнітає ситуацію, які отримують зброю та боєприпаси від своїх російських союзників". Ця триваюча підтримка з боку РФ живить нестабільність на сході України, підкреслив британський представник. "Так звані російські "гуманітарні конвої" перетинають кордон, не звертаючи жодної уваги на територіальну цілісність та незалежність України, просуваючись без будь-яких перевірок", - зауважив він.

Хоча російська підтримка сепаратистів живить цю кризу, за його словами, "вплив Росії може покласти край цьому безумству". У цьому зв'язку представник Британії закликав Росію "використати свій вплив в ім'я благих цілей, щоб сепаратисти стали виконувати домовленість про припинення вогню, відвели заборонену зброю та забезпечили доступ до СММ, а гуманітарні організації зрештою могли отримати доступ до всієї території, яка перебуває під контролем сепаратистів".

Немає сенсу говорити про інші аспекти врегулювання, поки цього не станеться, підсумував представник Великобританії при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-