Путін роздав догани за фальстарт

Путін роздав догани за фальстарт "Союзу"

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін оголосив догани віце-прем'єру Дмитру Рогозіну й главі Роскосмосу Ігорю Комарову після старту ракети "Союз-2.1 а".

Про це пише "КоммерсантЪ".

Приводом для догани стало відключення кабелю, через яке не вдалося запустити ракету 27 квітня. Видання зазначає, що генеральний директор НВО автоматики Леонід Шалімов, з підприємства якого був отриманий несправний кабель, отримав подання про неповну службову відповідність. Рогозін, за даними "Ъ", отримав догану, а Комаров – сувору догану.

Раніше 28 квітня з космодрому Східний в Амурській області був здійснений перший пуск ракети-носія "Союз-2.1 а". Вона вивела на орбіту три супутники: "Ломоносов", "Аист-2Д" і SamSat-218.

Перший запуск з космодрому "Східний" мав відбутися 27 квітня о 5:01 мск, проте його було скасовано за півтори хвилини до старту. Як повідомив глава Роскосмосу, причиною скасування запуску ракети-носія стали неполадки в роботі одного з кабелів.

Путін, який був присутній при запуску, назвав природними збої під час запуску нової техніки, однак додав, що "якщо це пов'язано з нехлюйством, з недостатнім контролем над важливими процесами", то йому хочеться подивитися, як відбувається розбір польотів в таких випадках", пише "Новая газета".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-