Грібаускайте певна: НАТО відіб’є загрози будь-якого типу

Грібаускайте певна: НАТО відіб’є загрози будь-якого типу

Укрінформ
Північноатлантичний альянс готовий зіткнутися з загрозами будь-якого типу, швидко і ефективно забезпечуючи оборону повітряного простору.

Про це заявила у середу президент Литви Даля Грібаускайте на церемонії зустрічі винищувачів США F-22 Raptor, які сьогодні прибули до Литви, повідомляє Delfi.

«Сьогоднішній приліт до Литви одних з найсучасніших літаків США демонструє можливості США швидко і ефективно забезпечувати оборону повітряного простору. Це сигнал, що Альянс готовий і здатний відбити загрози будь-якого типу», - зазначила президент.

Грібаускайте на прикладі України зазначила потенційну загрозу для Литви, яку несуть агресивні дії російських збройних сил і їх концентрація навколо литовських кордонів.

«Я б не хотіла називати сусідів. Я б хотіла сказати, що неважливо хто, але хай носа сюди не суне», - сказала глава держави.

Вона також зазначила, що потреби в постійній дислокації таких винищувачів в Литві немає, проте згадала, що характер їх розміщення в Європі варто було б зробити постійним.

Як повідомляв Укрінформ, у середу до Литви прибули два сучасні винищувачі США F-22 Raptor, які є невидимими для радарів.

Раніше цього місяця російські винищувачі Су-24 кілька разів пролітали у безпосередній близькості від ракетного есмінця США USS Donald Cook, який прямував до литовської Клайпеди.

Через кілька днів Департамент оборони США повідомив, що російський винищувач Су-27 над Балтійським морем здійснив "небезпечне і непрофесійне" перехоплення американського розвідувального літака RC-135.

Зі свого боку російські військові стверджують, що їх маневри були звичайними і жодної загрози не представляли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-