Польща визначилась, як охоронятиме кордони з Росією та Білоруссю

Польща визначилась, як охоронятиме кордони з Росією та Білоруссю

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич у понеділок затвердив концепцію створення військ територіальної оборони Польщі, що передбачає створення трьох бригад тероборони на сході країни, поблизу кордонів з Росією та Білоруссю.

Про це він повідомив у понеділок під час зустрічі з керівним складом Міноборони та збройних сил Польщі за участю президента Анджея Дуди і глави уряду Беати Шидло, інформує кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я підписав рішення про створення (військ – ред.) територіальної оборони країни. Організаційна робота вже розпочалася, і з впевненістю можемо сказати, що до кінця цього року на східному фланзі, на кордоні Польщі буде створено три бригади територіальної оборони Польщі", - заявив Мацеревич.

Він назвав це одним із найважливіших завдань, яке Міністерство оборони Польщі реалізує поряд із модернізацією протиповітряної оборони, розвитком бронетанкових військ, захистом кіберпростору і гарантуванням безпеки Польщі в акваторії Балтійського моря.

Кілька днів тому Мацеревич повідомив про намір збільшити чисельність збройних сил Польщі упродовж кількох наступних років на понад 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-