У Британії через страйк лікарів скасували понад 125 тисяч операцій

У Британії через страйк лікарів скасували понад 125 тисяч операцій

Укрінформ
У Великій Британії "молодші" лікарі 26-27 квітня мають намір провести 48-годинний страйк через невдоволення умовами праці.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Лікарі, які є членами Британської медичної асоціації і мають стаж менше 10 років, вперше за всю історію не стануть надавати хворим допомогу, навіть екстрену. У лікарнях у ці дні "молодих" лікарів замінять їх старші колеги.

Напередодні дводенного протесту були скасовані понад 125 тисяч операцій, які мали провести молоді медики.

На думку міністра охорони здоров'я Великої Британії Джеремі Ханта, такий тривалий страйк є дуже великим ризиком для пацієнтів. Хант звернувся до голови профспілки Марка Портера, щоб обговорити ймовірну ситуацію зі страйком у понеділок, 25 квітня.

Крім того, британський міністр охорони здоров'я звернувся до учасників страйку з проханням переглянути своє рішення, оскільки акція протесту призведе до ризику для життя пацієнтів по всій країні.

Раніше медики зверталися до міністра з відкритим листом, в якому зажадали скасувати рішення про введення нових контрактів, які їх категорично не влаштовують.

У лютому The Guardian писала, що через страйк молодших лікарів у Великобританії скасували понад 2884 операцій. Тоді страйк розпочався через невдалі переговори між Британською медичною асоціацією, об'єднанням роботодавців та Департаментом охорони здоров'я щодо новим контрактом, за умовами якого молодим лікарям пропонують почати працювати з серпня. Основною причиною страйку є незгода лікарів з порядком виплати заробітної плати за роботу в будні і вихідні дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-