Для сирійського врегулювання треба тиснути на Іран та Росію - Обама

Для сирійського врегулювання треба тиснути на Іран та Росію - Обама

Укрінформ
Територія, контрольована екстремістським угрупованням "Ісламська держава", може скоротитися, а радикальних ісламістів можливо витіснити з їхніх базових міст Мосул в Іраку та Ракка в Сирії.

Про це  в неділю на завершення візиту до Лондона заявив президент США Барак Обама, повідомляє Радіо Свобода.

"Американський лідер закликав Захід продовжувати тиск на радикальних ісламістів. Обама також сказав, що було б помилкою для Сполучених Штатів, Великої Британії або інших західних держав використовувати сухопутні війська, щоб повалити президента Сирії Башара Асада. Замість цього, на думку президента США, західні країни можуть застосовувати міжнародний тиск на інші сили, в тому числі лідерів Ірану та Росії, щоб допомогти політичному переходу в Сирії", - йдеться у повідомленні.

24 квітня Обама прибуває до Німеччини, де зустрінеться з канцлером Анелою Меркель, одним із найближчих союзників у боротьбі з кризою на Близькому Сході і в Україні, а також у подоланні негативних явищ у світовій економіці. Це буде остання зупинка в шестиденному турне, під час якого Обама прагнув зміцнити зв’язки із союзниками США – від Саудівської Аравії та країн Перської затоки до Великої Британії та Німеччини. 

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-