Британія скасувала візи для 100 тис. іноземних студентів

Британія скасувала візи для 100 тис. іноземних студентів

Укрінформ
Британія впродовж останіх трьох років анулювала або скоротила терміни дії віз для 100 тисяч іноземних студентів з країн, що не входять до ЄС.

Як повідомляє Бі-бі-сі, з 2013 по 2015 рр. міністерство внутрішніх справ країни достроково закривало візи більш ніж 30 тисячам студентів щорічно.

За цей же термін ліцензії на спонсорування навчання іноземних студентів були відкликані у 410 навчальних закладів в Британії. Деяким з них потім вдалося відновити ліцензію, проте в цілому кількість таких освітніх установ скоротилася з 1706 в 2013 році до 1405 наприкінці минулого року.

У міністерстві внутрішніх справ Британії кажуть, що зменшення строків дії віз було частиною програми по скороченню припливу мігрантів. А відкликання ліцензій у навчальних закладів пояснюють низькою якістю їх освітніх послуг.

Проте в Національному студентському союзі вважають, що за рахунок іноземних студентів влади намагаються вирішити проблему імміграції, оскільки припинення дії візи означає, що у її власника є 60 днів, щоб виїхати з країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-