Обама проситиме Меркель переконати Путіна: не ставати на шляху НАТО

Обама проситиме Меркель переконати Путіна: не ставати на шляху НАТО

Укрінформ
США очікують, що Німеччина та Великобританія активніше залучатимуть свої збройні сили до стримування Росії на східних кордонах НАТО.

На цьому під час мінісаміту 25 квітня в Ганновері наполягатиме Барак Обама, передає DW з посиланням на тижневик Spiegel.

"США очікують передусім від Великобританії та Німеччини, що ті відправлять солдатів та військову техніку до місць базування НАТО в країнах Балтії, Польщі та Румунії. Американський президент Барак Обама нібито вже заявив про це у Раді національної безпеки США", - цитує тижневик внутрішній документ німецького уряду.

Зазначається, що ці вимоги Обама має озвучити під час мінісаміту, який відбудеться в понеділок, 25 квітня, в Ганновері. У ньому планують взяти участь німецька канцлер Ангела Меркель, прем'єр-міністри Великобританії Девід Кемерон та Італії Маттео Ренці, а також президент Франції Франсуа Олланд.

Німецький уряд, зазначає видання, тепер перебуває під тиском. До цього часу Берлін утримувався від таких планів, оскільки Бундесвер уже бере участь у формуванні нових сил швидкого реагування НАТО і зобов'язався це робити до 2020 року.

Після анексію Росією Криму в 2014 році деякі східноєвропейські країни побоюються подальшої російської експансії. Від початку конфлікту на Донбасі НАТО вже суттєво посилив свою присутність у Східній Європі. Крім того, США заявили про розміщення в регіоні танкової бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-