США обіцяють не втручатися в міжнародний бізнес Ірану, який не під санкціями

США обіцяють не втручатися в міжнародний бізнес Ірану, який не під санкціями

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не має наміру перешкоджати діловим зв'язкам іноземних компаній і банків, які розвивають відносини з Іраном, якщо вони не потрапляють під список введених раніше санкцій проти Тегерана.

Таке запевнення висловив у п'ятницю у Нью-Йорку держсекретар США Джон Керрі, передає АР.

"США не перешкоджатимуть іноземним угодам з іранськими компаніями, які не потрапили під санкції", - цитує агентство висловлювання глави зовнішньополітичного відомства США.

Керрі зробив цю заяву перед зустріччю з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Зарифом, який перебуває з візитом у Нью-Йорку. При цьому, глава Держдепу заявив, що американська сторона хотіла би уточнити бізнес-правила в рамках ядерної угоди з Іраном.

Як повідомляв Укрінформ, спільний всеосяжний план дій, який ще називають іранською ядерною угодою, був підписаний у липні 2015 року у форматі Р5+1 (п'ять постійних членів РБ ООН плюс Німеччина) і Тегераном. Документ передбачає позбавлення Іраном можливостей створення ядерної зброї під контролем МАГАТЕ в обмін на послаблення міжнародних санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Напередодні Керрі позитивно оцінив перспективи виконання цього документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-