Пентагон визнає Росію найбільшою небезпекою для США

Пентагон визнає Росію найбільшою небезпекою для США

Укрінформ
Агресивна поведінка Росії, яку вона демонструє останніми роками в Східній Європі, а також по відношенню до НАТО, створила одну з найбільших загроз для безпеки Сполучених Штатів.

Таку оцінку підтвердили два американських генерали під час слухання в четвер у Комітеті Сенату США з питань збройних сил, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Голово, я повністю погоджуюся", - відповів генерал Куртіс Скапаротті на запитання голови Комітету сенатора Маккейна, чи згоден він із визначенням, що Росія зараз є найбільшою загрозою для Америки.

Генерал Скапаротті зробив цю заяву під час слухань щодо призначення його на посаду голови Командування США в Європі та головнокомандувача силами НАТО в Європі. Він також висловив переконання, що Штати мають й надалі підтримувати Україну на тлі її протистояння російській агресії.

"Я вважаю, що ми повинні продовжувати як підтримку (у вигляді навчань з українськими силами – ред.), так і надання допомоги відповідно до визначення потреб для захисту цієї країни, її суверенітету й територіальної цілісності", - зазначив Скапаротті.

Крім того, зауважив генерал, потрібно "продовжувати розбудовувати можливості партнерства" з Україною.

Генерал Лорі Робінсон, яка також виступила на слуханнях в якості номінанта на посаду командувача Північним командуванням США, погодилась з визначенням щодо загрози з боку Росії.

"Як ми говорили, і як сказав генерал Скапарротті, Росія є найбільшою загрозою, яку ми маємо зараз", - констатувала представник військового командування США. Водночас, в один ряд з цією загрозою вона поставила занепокоєння у зв'язку з насильницьким екстремізмом, які також є актуальними для Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-