Меркель у Нідерландах вручили Премію чотирьох свобод

Меркель у Нідерландах вручили Премію чотирьох свобод

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у четвер вручив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель міжнародну Нагороду чотирьох свобод, якою щороку відзначаються люди, котрі сповідують чотири принципи свободи, окреслені президентом США Франкліном Рузвельтом: свобода слова та вираження, свобода віросповідання, свобода від нужди і свобода від страху. 

Церемонія вручення відбулася у нідерландському місті Мідделбург, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Меркель зіграла ключову роль у подоланні фінансової кризи у ЄС. Як європейський лідер вона вела переговори щодо дипломатичного рішення (деескалації) ситуації в Україні (Мінські переговори та Мінські домовленості) в інтересах миру та безпеки у Європі. Вона продемонструвала моральне лідерство як канцлер усіх німців незалежно від віри чи етнічного походження у зв'язку з появою антиісламістського руху Pegida у 2014 році" , - зазначається на сайті "Фундації Рузвельта". 

Також відзначається, що в умовах кризи мігрантів Меркель дотримувалася гуманітарних принципів захисту людей, які тікають від війни та конфліктів на Близькому Сході, в Африці та Азії, а також докладала зусиль для вирішення кризи мігрантів шляхом пошуку рішення конфлікту в Сирії та в регіоні.

Нагорода чотирьох свобод вручається раз на рік по черзі у Нью-Йорку (США) та Мідделбурзі (Нідерланди), де знаходяться Інститут Франкліна та Елеонори Рузвельт та "Фундація Рузвельта".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-