"Панамські документи" коштували посади головреду газети у Гонконгу

Укрінформ
У Гонконгу звільнили з посади головного редактора газети Ming Pao, яка опублікувала матеріали про гонконгських політиків та бізнесменів, згаданих у "Панамських документах".

Про це повідомляє The Guardian

"Співробітники профспілки газети висловили невдоволення з приводу раптового звільнення Кьон Квок-Йеня (Keung Kwok-yuen), яке пояснили нібито бажанням "економії витрат", - йдеться у повідомленні.

У своїй заяві співробітники видання ставлять під сумнів причину звільнення Квок-Йеня, припускаючи, що компанія могла насправді покарати співробітників редакції, які дотримуються іншої редакційної політики.

Крім цього, звільнення викликало протести з боку інших профспілок журналістів і оновило побоювання з приводу свободи преси в КНР.

У середу, 20 квітня, видання опублікувало на першій шпальті матеріал про гонконгських політиків та бізнесменів, чиї імена були згадані в "Панамських документах".

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн.

Інформація була оприлюднена 3 квітня в рамках масштабного нового дослідження під назвою "Панамські документи".

Фото: bbc.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-