Британський парламент визнав дії ІДІЛ геноцидом

Британський парламент визнав дії ІДІЛ геноцидом

Укрінформ
Нижня палата парламенту Великої Британії - Палата громад - визнала дії теругруповання «Ісламська держава» по відношенню до єзидів і християн геноцидом та закликала розглянути це питання в Раді Безпеки ООН.

Рішення було прийняте одноголосно, повідомляє Тhe Guardian.

«Ісламська держава» провела кампанію вбивств, насильства і репресій по відношенню до християн і єзидів, етнічних і релігійних меншин, коли захопила великі ділянки північного Іраку і Сирії», - йшлося у парламентській доповіді.

Водночас у МЗС країни заявили, що безпосереднім завданням був збір доказів про «несамовиті та огидні» злочини, наступним кроком буде розгляд справи судом.

«Це в кінцевому рахунку є питанням, що має вирішити суд. Це не завдання для уряду - бути прокурором, суддею або присяжним», - завив Тобіас Елвуд, заступник глави британського МЗС.

Він підкреслив, що на його особисте переконання, геноцид мав місце, але це - справа судів, а не політиків.

«Будь-яке звернення в міжнародний кримінальний суд вимагає підтримки з боку Ради Безпеки ООН, і таке звернення вже було заблоковане Росією і Китаєм в 2014 році», - додав Елвуд.

Як повідомлялося, терористи угруповання "Ісламська держава" здійснили масову страту жінок в іракському місті Мосул, убивши 250 жінок, які відмовилися стати секс-рабинями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-