Ініціатори референдуму щодо Угоди про асоціацію судитимуться із Нідерландами

Ініціатори референдуму щодо Угоди про асоціацію судитимуться із Нідерландами

Укрінформ
Ініціатори референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС у Нідерландах хочуть судитися із державою у зв'язку із рішенням відмовитися від негайного скасування Угоди і дати уряду більше часу на переговори.

Про це повідомляє голландський суспільний мовник NOS.

"Організація "Форум за демократію", яка була одним із ініціаторів референдуму, хоче добитися попердньої судової заборони у зв'язку з прийнятим напередодні рішенням парламенту", - пише видання.

Відтак в організації переконані, що було порушено пункт закону за яким уряд мав "якомога швидше" визначитися із рішенням щодо того прийняти чи відкинути результати референдуму

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок голландський парламент проголосував проти ініціативи із вимогою до уряду негайного відкликати закон про ратифікацію угоди про асоціацію Україна-ЄС у зв'язку із негативними результатами референдуму, що пройшов у цій країні 6 квітня.

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте звернувся до парламенту з проханням надати уряду певний час для вирішення питання щодо ратифікації Угоди про асоціацію. Дві коаліційні партії VVD та PvdA це підтримали.

Рютте заявив, що у зв'язку з негативними результатами референдуму, ратифікація не може продовжуватись, тому Нідерланди хочуть обговорити із партнерами у ЄС можливість внесення змін до Угоди про асоціацію. За його словами, обговорення цього питання не може відкрито відбуватись до референдуму у Британії, який має пройти 23 червня.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із офіційними результатами, "проти" проголосував 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців). "за" - 38,21% (1 млн 571 тис. 874 виборця). Явка склала 32,28%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-