МЗС Латвії: Провокації РФ над Балтикою -

МЗС Латвії: Провокації РФ над Балтикою - "підготовка" до переговорів з НАТО

Укрінформ
Перехоплення американського військового літака в небі над Балтикою, проходження російських літаків на бриючому польоті над кораблем Donald Cook - ці та подібні інциденти, можливо, були свого роду підготовкою Росії до переговорів з НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич, інформує LSM.LV.

"Але завжди варто пам'ятати, що такого роду дії можуть закінчитися дуже плачевно. І чим більше таких інцидентів станеться, тим сильнішою буде напруженість і багатшим підгрунтя для можливих чвар", - наголосив міністр.

Керівник МЗС також наголосив, що Латвія прагне бачити в Балтійському регіоні натовські "сили рівня бригади", і зауважив, що немає підстав сумніватися у дії п'ятого параграфа договору про НАТО, який гарантує країнам-учасницям альянсу допомогу у разі нападу ззовні.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів відбудеться в Брюсселі 20 квітня. Це буде перша зустріч в такому форматі за період з червня 2014 року, після того як Росія анексувала півострів Крим і розпочала воєнну агресію на сході України.

Раніше російські бойові літаки Су-24 кілька разів пролітали у небезпечній близькості від американського есмінця USS Donald Cook в Балтійському морі. Як наголошується, вони не були озброєні.

Крім того, було повідомлено, що над есмінцем пролетів російський вертоліт Ка-27, з якого, імовірно, велася зйомка корабля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-