ЗМІ пишуть, що суд у Гаазі скасував виплати ЮКОСу

ЗМІ пишуть, що суд у Гаазі скасував виплати ЮКОСу

Укрінформ
Окружний суд Гааги скасував рішення про виплату Росією на користь екс-акціонерів "ЮКОСа" компенсації в розмірі $50 млрд.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на представника РФ у суді.

"Наша скарга на рішення арбітражу в Гаазі про виплату $50 млрд повністю задоволена", - сказало джерело.

За його словами, апеляційний суд встановив, що в компетенцію арбітражу не входив розгляд позовів подібного роду. І, отже, сьогоднішнє рішення, нібито, "веде до скасування вимоги про виплату Росією багатомільярдних компенсацій".

Про скасування виплат ЮКОСу пише також голландське видання NU.nl, яке цитує "Європейська права".

"Суд Гааги визнав, що Росія не має виплачувати $50 млрд колишнім акціонерам компанії ЮКОС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги розглянув скаргу Росії на рішення Третейського суду в Гаазі про виплати екс-акціонерам ЮКОС $50 млрд як компенсацію і призначив датою оголошення рішення 20 квітня.

У разі незгоди з рішенням однієї зі сторін, воно може бути оскаржене у двох вищих інстанціях - Апеляційному суді та Верховному суді Нідерландів.

У липні 2014 року Третейський суд у Гаазі одноголосно задовольнив позов колишніх акціонерів ЮКОС і зобов'язав Росію виплатити їм $50 млрд. Москва оскаржила це рішення, але екс-акціонери компанії звернулися до судів ряду країн з вимогою про арешт майна. У червні 2015 року у Франції і Бельгії - на виконання рішення третейського суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОС - було заарештовано майно, яке влада цих країн вважає російським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-