У центрі Тель-Авіва масово підтримали армію

У центрі Тель-Авіва масово підтримали армію

Укрінформ
Тисячі людей вийшли на центральну площу Тель-Авіва, аби підтримати ізраїльського військового, якого обвинувачують у невиправданому вбивстві палестинця.

Про це повідомляє Reuters.

Протестувальники вимагали звільнення з-під варти сержанта Елора Азарію, якого підозрюють у тому, що він навмисно застрелив пораненого палестинця, підозрюваного у нападі на ізраїльтян.

«Більшість протестувальників, які зібралися на площі Рабина, мали праві погляди та викрикували націоналістичні слогани, несли ізраїльські прапори та банери із критикою лідерів Ізраїлю, які начебто затаврували Азарію у неналежній поведінці ще до того, як усі факти стали відомими», - пише Reuters.

За підрахунками правоохоронців, у акції взяло участь близько 5 тис чол., хоча організатори розраховували на понад 20 тис.

Елора Азарію затримали за інцидент у окупованому Ізраїлем місті Хеброн, де перехожий записав на відео, як ізраїльський солдат робить прицільний постріл у голову пораненому палестинцю, який лежав на землі та не чинив спротиву. Цей випадок викликав міжнародні суперечки щодо належності застосування ізраїльськими військовими сили.

Захисники Азарія стверджують, що він остерігався наявності у вбитого палестинця прихованого вибухового пристрою, натомість сторона обвинувачення вважає, що дії військового були незаконними та грунтувалися на бажанні помститися.

Якщо провину військового у ненавмисному вбивстві буде доведено, йому загрожуватиме до 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо: за останні шість місяців за допомогою холодної та вогнепальної зброї, а також наїздів автотранспортом палестинці вбили 28 громадян Ізраїлю та двох американців. Водночас, ізраїльські сили за той само період застрелили щонайменше 191 палестинця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-