Президент Бразилії вважає свій імпічмент сексистським

Президент Бразилії вважає свій імпічмент сексистським

Укрінформ
Статеві упередження зіграли значну роль у рішенні верхньої палати бразильського парламенту підтримати відставку чинного президента Ділми Русеф.

Про це сама Русеф – перша жінка-президент Бразилії – заявила під час прес-конференції для іноземних ЗМІ, передає Reuters.

«У цьому була замішана велика кількість забобонів стосовно жінок. До мене було виявлено таке ставлення, якого не було б стосовно президента чоловічої статі», - сказала Русеф.

Вона обвинуватила спікера нижньої палати парламенту Едуардо Кунху в намаганні за допомогою імпічменту помститися їй за попередні політичні непорозуміння.

«Цей імпічмент є державним переворотом та спробою провести непрямі президентські вибори групою людей, які іншим чином не були б обрані», - наголосила президент Бразилії.

Нагадаємо: президентство Русеф нині залежить від нижньої палати парламенту, яка може дозволити кримінальне провадження проти лідера країни, або не погодитися на нього. У випадку підтвердження обвинувачень, Русеф загрожуватиме до 20 років позбавлення волі.

Reuters додає, що Бразилія має більше виборців-жінок, ніж чоловіків, втім лише 45 жінок-депутатів у нижній палаті парламенту, загальна чисельність якої становить 513 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-