Французькі парламентарії «домалювали» собі зарплати

Французькі парламентарії «домалювали» собі зарплати

Укрінформ
У Франції набирає обертів новий політичний скандал: керівництво Національних зборів та Сенату незаконно підвищило надбавки собі та ще 80 парламентаріям.

Про це в ефірі радіостанції Europe 1 повідомив голова громадської організації «За пряму демократію» Ерве Лебертон.

«Не існує нічого такого, що могло би виправдати Національні збори і Сенат за додаткові надбавки. Є закон, який регулює розміри надбавок виборних посадових осіб. Його необхідно поважати», - сказав Лебертон.

За його даними, 80 парламентаріїв порушили встановлені правила і користуються позастатутними пільгами. «Деякі високопоставлені парламентарії, у тому числі голова Нацзборів Франції Клод Бартолон та голова Сенату Франції Жерар Ларше, отримують до 7 тис. євро щомісяця. Це становить більше 1,5 млн євро перевитрат на рік», - зауважив Лебертон.

Організація «За пряму демократію» відкрито засудила «незаконні надбавки», виплачені високопосадовцям французького парламенту. Зокрема, крім спікерів йдеться про шістьох їхніх заступників, вісьмох голів постійних комісій та деяких доповідачів парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з офіційними даними Сенату, щомісячна заробітна плата французького сенатора у середньому становить 7100,15 євро. Сума складається з трьох нарахувань: основного посадового окладу (5514,68 євро), допомоги на проживання (165,44 євро) і грошової допомоги (1420,03 євро у сенатора та 7057,55 євро у голови Сенату). Після сплати податків сенатор на руки отримує 5353,54 євро. Крім того, йому щомісяця сплачується компенсація щомісячних витрат на виконання службових обов'язків (оренда житла, авто тощо) у сумі 6037,23 євро. Бюджетом Франції кожному сенатору також передбачений щомісячний бюджет для утримання штату помічників, придбання оргтехніки, на зв'язок та транспортні витрати у потягах 1-го класу у сумі 7548,10 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-