Парламент Нідерландів проголосував проти ініціативи негайно скасувати ратифікацію Угоди про асоціацію

Парламент Нідерландів проголосував проти ініціативи негайно скасувати ратифікацію Угоди про асоціацію

Укрінформ
Парламент Нідерландів у вівторок відхилив ініціативу з вимогою до уряду негайно відкликати закон про ратифікацію угоди про асоціацію Україна-ЄС у зв'язку з негативними результатами референдуму 6 квітня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, проти цієї ініціативи опозиції проголосувало 76 депутатів, "за" - 71 депутат.

Під час парламентських дебатів минулого тижня прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте звернувся до парламенту з проханням надати уряду час для вирішення питання щодо ратифікації Угоди про асоціацію. Дві коаліційні партії VVD та PvdA це підтримали.

Рютте заявив, що у зв'язку з негативними результатами референдуму ратифікація не може продовжуватись, тож Нідерланди хочуть обговорити з партнерами у ЄС можливість внесення змін до Угоди про асоціацію. Він також заявив, що обговорення цього питання не може відкрито відбуватися до референдуму у Британії, запланованого на 23 червня.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня в Нідерландах пройшов консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно з офіційними результатами, "проти" ратифікації угоди Нідерландами проголосувало 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців). "За" проголосувало 38, 21 % виборців (1 млн 571 тис. 874 виборці). Явка становила 32,28 %.

Фото: РБК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-