Ягланда непокоїть популярність у Німеччині партії ісламофобів

Ягланда непокоїть популярність у Німеччині партії ісламофобів

Укрінформ
У Раді Європи серйозно занепокоєні ісламофобськими заявами німецької партії «Альтернатива для Німеччини», що нестримно набирає популярність.

Свої побоювання висловив генеральний секретар СЕ Турб'єрн Ягланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заяви лідерів АдН суперечать європейським цінностям, цінностям, які Німеччина як країна-засновник член Ради Європи завжди серйозно підтримувала», - заявив Ягланд.

За словами генсека, «правильно і навіть необхідно вести дискусії про важливі питання, у тому числі про інтеграцію й освіту, але визначати іслам як загрозу нашому суспільству, невірно і шкідливо для мільйонів європейських мусульман». Він закликав зміцнювати й поважати загальні цінності Європи і «не створювати нових розділових ліній у суспільстві».

Нещодавно керівники партії, яку в самій ФРН називають правопопулістською, зробили заяви на адресу ісламу, які йдуть врозріз з німецькою Конституцією. Більше того, АдН планує у ході наступного у цьому місяці свого з'їзду прийняти маніфест з чітко вираженими антиісламськими положеннями, зокрема, пропонується заборона Ісламської символіки. Раніше праве крило партії пропонувало заборонити будівництво мечетей і навіть закривати вже існуючі.

Такою риторикою занепокоєна правляча коаліція, зокрема, партія канцлера Ангели Меркель «Христиансько-Демократичний союз», яка у понеділок провела екстрене засідання, на якому обговорювала успіхи «Альтернативи для Німеччини» і свій курс у зв'язку з цим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-