У РФ запевняють, що Су-27 не провокував літак США

У РФ запевняють, що Су-27 не провокував літак США

Укрінформ
Представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що інформація закордонних ЗМІ про нібито небезпечне наближення 14 квітня російського літака Су-27 на американському літаку-розвіднику RC-135 в небі над Балтійським морем, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

«14 квітня чергові сили ППО над акваторією Балтійського моря виявили невідому повітряну ціль, яка з великою швидкістю прямувала до російського державного кордону. Для ідентифікації зі складу чергових сил авіації Балтійського Флоту було піднято один винищувач Су-27, який здійснивши її обліт, визначив об'єкт як літак-розвідник RC-135U ВПС США»,— сказав Конашенков.

Він також зазначив, що літак-розвідник RC-135U прямував до держкордон Росії, але після візуального контакту з російським літаком Су-27, він змінив курс в протилежний від російського кордону бік. Також представник відомства підкреслив, що весь політ російського літака проходив у відповідності з міжнародними правилами.

Раніше Пентагон підтвердив інформацію ЗМІ про перехоплення російським багатоцільовим винищувачем Су-27 американського літака-розвідника RC-135 над Балтійським морем. За словами представника Європейського командування збройних сил США Денні Ернандеса, американський літак перебував над нейтральними водами і не входив в російський повітряний простір.

За його словами, літак РФ також здійснював безладні і агресивні маневри.

"Небезпечні і непрофесійні дії одного пілота можуть призвести до непотрібної ескалації напруженості між країнами", - наводить CNN слова Ернандеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-