Гагаузія запрошує Придністров'я жити в єдиній і неподільній Молдові

Гагаузія запрошує Придністров'я жити в єдиній і неподільній Молдові

Відео
Укрінформ
Башкан (керівник) Гагаузької автономно-територіального утворення на півдні Молдови Ірина Влах вважає, що представники Гагаузії повинні брати участь у переговорах з Придністровського врегулювання.

Про це вона заявила в інтерв'ю молдавському інформаційному порталу Unimedia.

«Я завжди наполягала на тому, щоб башкан Гагаузії був включений до складу молдавської делегації на переговорах щодо Придністров'я. Ми повинні створювати в Гагаузії добрі умови для життя громадян, щоб на нашому прикладі показати жителям Придністров'я, що наш регіон добре розвивається, і у нас дотримуються норми особливого правового статусу Гагаузії», - зазначила Влах.

Вона підкреслила, що готова включитися в роботу, щоб довести Придністров'ю, що вся Молдова повинна бути цілісною і неподільною країною.

У переговорах з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Росія, Україна, ОБСЄ - гаранти, ЄС і США - спостерігачі.

Гагаузьке автономно-територіальне утворення було створено на півдні Молдови в середині 1990-х. До його складу входять кілька районів з компактним проживанням громадян гагаузької національності. Керівник автономії є членом уряду Молдови. Законодавчий орган Гагаузії – Народні збори. На території автономії діють Конституція і закони Республіки Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-