США готують

США готують "план Б" у разі провалу перемир'я у Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США склали "план Б" на поставку більш потужного озброєння бійцям помірної сирійської опозиції у разі провалу перемир'я.

Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на урядові джерела.

"Центральне розвідувальне управління і його регіональні партнери розробили план з постачання більш потужної зброї для помірних повстанців в Сирії, що борються з підтримуваним Росією режимом, у разі провалу шеститижневого перемир'я в країні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Штати забезпечать сирійських повстанців зброєю, що допоможе їм боротися з авіацією й артилерією урядових військ.

За інформацією джерел, американські посадовці заявили своїм російським колегам, що США не припинять підтримку помірної сирійської опозиції, і відновлення повномасштабних бойових дій в Сирії поставить пілотів ВПС РФ, які здійснюють авіаудари в цій країні, в небезпечне становище.

Кількість порушень режиму перемир'я збільшилася протягом останніх тижнів, що може призвести до його припинення в будь-який момент, це стимулює спецслужби підготувати пакет "плану Б". Представники адміністрації Обами визнають, що припинення військових дій стає все більш хитким.

Видання пише, що держсекретар США Джон Керрі та директор ЦРУ Джон Бреннан в ході зустрічі з представниками РФ заявили, що альтернативою перемир'ю в Сирії буде небезпечна ескалація військових дій.

Туреччина та Саудівська Аравія тиснуть на Вашингтон, щоб підняти ставки на підтримку поміркованої опозиції, зокрема, закликаючи до введення переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК).

Однак США на даний момент відкидають цю ідею, побоюючись, що ПЗРК потраплять в руки терористів, які зможуть використовувати їх проти цивільних літаків.

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні в Сирії розпочалися вибори в Народну асамблею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-