Анкара ініціює контактну групу щодо Нагірного Карабаху

Анкара ініціює контактну групу щодо Нагірного Карабаху

Укрінформ
Створення контактної групи щодо Нагірного Карабаху стало б дуже важливим кроком.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, виступаючи на зустрічі глав МЗС країн Організації ісламської солідарності (ОІС) у Стамбулі, інформує агентство Anadolu.

«Створення контактної групи щодо Нагірного Карабаху стало б дуже важливим кроком. Відповідне рішення прийнято. Я хочу звернутися до країн, які бажають увійти до складу групи. Вони можуть повідомити про це прямо сьогодні", - сказав Чавушоглу.

Глава турецької дипломатії також привернув увагу до відповідних резолюцій ООН, які передбачають невідкладне виведення окупаційних сил з території Азербайджану і забезпечення суверенітету, територіальної цілісності АР у рамках міжнародно визнаних кордонів.

«До тих пір, поки триватиме окупація азербайджанських земель з боку Вірменії, зберігатиметься ризик відновлення збройного протистояння", - відзначив Чавушоглу.

За його словами, важливу роль у справедливому врегулюванні вірмено-азербайджанського конфлікту може відіграти і ОІС.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація в зоні карабаського конфлікту загострилася в ніч на суботу 2 квітня і переросла в збройні зіткнення, які є наймасштабнішими за останні 22 роки.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-