Нідерланди через

Нідерланди через "український" референдум опинилися на "незвіданій території" - МЗС

Укрінформ
Уряд Нідерландів потребуватиме часу, щоб обговорити та прийняти рішення, яким чином діяти у зв'язку із негативним результатом референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який пройшов у цій країні минулого тижня. 

Про це йдеться у листі міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундерса до парламенту, оприлюдненому у вівторок. 

"Очевидно, що уряд вступає на незвідану територію як на національному, так і на європейському рівні. Це потребуватиме зваженого, поетапного підходу і певного часу", - зазначив у листі Кундерс.

За його словами, уряд під час кампанії виступав "за" угоду і очікував іншого результату. Однак, як відзначив Кундерс, після того, як більшість проголосувала "проти", процес ратифікації не може просто продовжуватися. 

Голландський міністр відзначив, що ця ситуація потребуватиме детального обговорення.

"Слід зазначити, що деякі елементи переважали в дискусії - такі як занепокоєння, що угода передбачає, що Україна в кінцевому підсумку стане членом ЄС, страхи щодо військового співробітництва та гарантій безпеки для України. Уряд розраховує на обмін думками з парламентом в рамках прискіпливого процесу обговорень. Крім того, ці питання будуть обговорюватися з партнерами по ЄС і Україною", - написав він.

Кундерс також повідомив, що до вересня уряд Нідерландів також проаналізує процес організації референдуму, зокрема голосування та розподілення субсидій.

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня Виборча рада Нідерландів оголосить офіційні результати референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Згідно з результатами підрахунку голосів, зробленими голландськими муніципалітетами, 61,1%  проголосувати "проти" ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС на референдумі у Нідерландах. Явка склала 32%. За" угоду проголосували 38,1% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-