Франція запропонує G20 та МВФ план боротьби з офшорами

Франція запропонує G20 та МВФ план боротьби з офшорами

Укрінформ
Дізнавшись про зміст «Панамських документів», уряд Франції підтвердив свою прихильність боротьбі проти всіх форм шахрайства, ухилення від сплати й агресивної податкової оптимізації та розробив низку пропозицій, яку у Вашингтоні на зустрічах у G20 та в МВФ представлять міністри фінансів і державних рахунків Франції Мішель Сапен та бюджету Крістіан Еккерт.

Про зміст пропозицій власному кореспондентові Укрінформу розповіли в резиденції «Берсі» (резиденція економічного блоку уряду Франції).

«Уряд розробив ряд пропозицій для зустрічей у Вашингтоні, які дозволять підвищити вимоги до забезпечення прозорості та обміну інформацією з системою «чорних списків» для більшої ефективності санкцій», - зазначили в «Берсі».

Зокрема, Франція звернулась до Панами, яку включила до списку держав, що не співпрацюють в її юрисдикції (ETNC), з вимогою надати усю фінансову інформацію, що стосується французьких платників податків. Для цього уряд має намір переглянути фіскальні угоди, укладені з Панамою. Французький уряд також закликає усі країни приєднатися до угоди (до неї вже приєдналося 96 держав), підписаної в жовтні 2014 року в Берліні щодо автоматичного обміну інформацією між податковими адміністраціями, не пізніше 2018 року.

«Франція виступить з ініціативою ухвалення угоди на рівні G20 щодо створення «чорного списку» з метою визначення на основі оцінок прозорості та обміну інформацією Глобального форуму, юрисдикцій, з якими його учасники не співпрацюватимуть у податковій сфері і застосовувати узгоджені заходи між різними державами», - повідомили співрозмовники агентства.

Французький уряд пропонує державам надавати повний доступ до інформації про справжніх бенефіціарів та юридичних осіб, у т.ч. про фонди та інші офшорні підставні компанії. Франція звертається до всіх країн з пропозицією розробити стандартизовані звіти про бенефіціарів, включаючи всі форми юридичних осіб (акціонерні товариства, трасти, фонди тощо), а також до ОЕСР та FATF – започаткувати автоматичний обмін інформацією про особи бенефіціарів. Париж започаткує власний публічний реєстр бенефіціарів і закликає всі країни зробити те ж саме. Франція вимагає від ОЕСР і FATF забезпечити ефективне виконання зобов'язань у питаннях оподаткування та відмивання грошей для всіх посередників міжнародних фінансових механізмів. Для посередників, які заохочують ухилення від сплати податків, Франція на рівні ЄС вимагатиме посилення санкцій.

Франція висловлює готовність забезпечити всесвітнє запровадження автоматизованих систем обміну звітності між податковими органами (CBCR) з метою систематизації та єдиного бачення, оцінки, характеру і масштабів діяльності транснаціональних корпорацій та їхніх суб'єктів на національних територіях, а також їхніх фіскальних зобов’язань, починаючи з 2016 року.

Також Франція підтримує запровадження на європейському рівні зобов’язання для великих компаній про публічну звітність їхньої діяльності та їхні податки в країні, так званий «публічний CBCR». У цьому контексті Єврокомісія повинна вийти зі своєю пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-