Хвиля самогубств накрила поселення індіанців у Канаді

Хвиля самогубств накрила поселення індіанців у Канаді

Укрінформ
У віддаленому північному канадському місті Аттавапіскат було оголошено надзвичайний стан через неймовірно високу кількість самогубств.

Як розповів староста та глава міськради міста Брюс Шишеш, лише за одну суботню ніч мешканці Аттавапіскату, загальне населення якого становить 2000 жителів, здійснили 11 спроб самогубств.

«Я прошу друзів, уряд про допомогу нашій громаді. У мене самого є родичі, які намагалися вкоротити собі віку», - сказав Шишеш.

Загалом із початку вересня минулого року, в Аттавапіскаті було здійснено 101 спроб самогубства, лише одна з яких завершилася летально. Наймолодший самогубця мав 11 років, найстарший – 71. За один лише минулий березень відбулося 28 спроб суїциду.

Міськрада одноголосно підтримала запровадження надзвичайного стану на території населеного пункту, зобов’язавши таким чином провінційні та федеральні служби виділити більше ресурсів на підтримку громади.

Федеральний міністр охорони здоров’я Джейн Філіпотт вже розпорядилася розширити нинішній штат із чотирьох працівників сфери охорони здоров’я у Аттавапіскаті ще на п’ять психологів.

Більшість населення міста становлять представники корінного канадського народу Крі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-