Канада посилить податковий контроль через «панамські папери»

Канада посилить податковий контроль через «панамські папери»

Укрінформ
Податкове агентство Канади вирішило найняти сотню додаткових аудиторів, аби ретельно вивчити можливі шляхи ухилення від оподаткування.

Про це на прес-конференції у Оттаві розповіла міністр доходів Канади Даян Лебоутільє, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, більшість канадців справно платять свої податки, втім деякі багаті індивіди та компанії «викуповують собі шлях в обхід».

Вона наголосила, що нові урядові заходи будуть направлені на чотири юрисдикції, однієї із яких стане острів Мен, куди за останні 12 місяців було виведено 860 млн дол. Додаткові заходи контролю обійдуться уряду у 444 млн дол., втім мають повернути до бюджету 2.6 млрд протягом п’яти років.

Міністр додала, що успішна боротьба із ухиленням від сплати податків можлива лише за умови кооперації між різними країнами.

Нагадаємо: оприлюднені у квітні мільйони документів панамської юридичної фірми викрили факт масового ухилення від сплати податків за допомогою офшорних зон високопоставленими політиками, зірками, спортсменами та іншими.

Через так звані «панамські документи» був вимушений подати у відставку прем’єр-міністр Ісландії, масові протести пройшли також на Мальті. Багато лідерів країн, включно із прем’єр-міністром Великобританії та президентом України, були вимушені виправдовуватися за свою діяльність у офшорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-