Кемерон вибачився за

Кемерон вибачився за "панамагейт": Я міг би повестися більш правильно

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон визнав, що запізнився з зізнанням щодо своїх інвестицій в офшорний фонд у Панамі.

Про це він заявив на зустрічі з активістами Консервативної партії, пише SkyNews.

"Це був не найкращий тиждень. Я міг би залагодити це правильніше. Я знаю, що це урок, і я його засвоїв", - сказав Кемерон.

Він пообіцяв найближчим часом оприлюднити свої податкові декларації та всю інформацію щодо податкових відрахувань.

Напередодні, майже за тиждень після публікації "панамського досьє", Кемерон визнав, що отримав прибуток від офшорної компанії свого покійного батька Єна Кемерона.

Прем'єр повідомив, що він та його дружина Саманта володіли часткою в Blairmore Investment Trust, що фігурує в "панамських документах". Частка була придбана в 1997 році за 12,5 тис. фунтів стерлінгів і продана у 2010 році за 31,5 тис. фунтів. Продаж відбувся за кілька місяців до того, як Кемерон обійняв посаду глави уряду. Кемерон підкреслив, що в період володіння акціями компанії сплачував прибутковий податок на дивіденди, не ухиляючись від сплати податків.

Опозиція Британії закликала прем'єра піти у відставку у зв'язку з офшорним скандалом.

Раніше Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував документи юридичної фірми Mossack Fonseca. В них містяться дані про причетність ряду відомих світових діячів до ухилення від податків, відмивання грошей та інших махінацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-