У Молдові судять екс-прем'єра. Свідки зізналися в тиску на них

У Молдові судять екс-прем'єра. Свідки зізналися в тиску на них

Укрінформ
Свідки у кримінальній справі стосовно колишнього прем'єра Молдови Влада Філата, заарештованого за корупцію і отримання вигоди з впливу, підтвердили, що екс-прем'єр дійсно чинив на них тиск.

Про це повідомила прокурор Адріана Бецишор після чергового судового засідання, в рамках якого заслуховували колишнього главу уряду Молдови Юріє Лянке, екс-керівника парламентської комісії з бюджету і фінансів В’ячеслава Іоніце і колишнього керівника Держканцелярії уряду Віктора Бодю, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Викликані на засіданні суду свідки підтвердили, що обвинувачений Влад Філат чинив на них тиск, зокрема, після випуску  додаткового пакету акцій для врегулювання ситуації в Ощадбанку (один із збанкрутілих банків після розкрадання мільярда доларів з банківської системи – ред.). Влад Філат чинив також тиск на колишнього голову Наглядової ради Ощадбанку Ілана Шора з тим, щоб згодом обвинувачений зміг скористатися виведеними з банку фінансовими коштами», - зазначила Бецишор.

Як повідомляв Укрінформ, в жовтні 2015 року колишній прем'єр-міністр Молдови Філат був арештований за корупцію і отримання вигоди з впливу. Він обвинувачується в отриманні від мера міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора хабара у розмірі 250 мільйонів доларів.

Філата підозрюють і в причетності до розкрадання з банківської системи Молдови більше ніж мільярда доларів, що призвело згодом до банкрутства трьох найбільших банків країни – Ощадбанку, Соціального банку і «Unibank».

Якщо провина Філата буде доведена, йому, згідно з молдавським законодавством, загрожує ув’язнення строком до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-