ООН вводить жорсткі правила, щоб ядерні матеріали не потрапили до бойовиків

ООН вводить жорсткі правила, щоб ядерні матеріали не потрапили до бойовиків

Укрінформ
Від травня вступають в дію жорсткі правила ООН із запобігання потрапляння до бойовиків ядерних матеріалів.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це оголосило Міжнародне агентство з атомної енергії.

"10 країн, включаючи Пакистан, Азербайджан і Кувейт, підписали поправку до Конвенції про фізичний захист ядерного матеріалу минулого тижня, і скріплення документа представниками Нікарагуа 8 квітня забезпечило договору участь 102 підписантів, необхідних для набуття документом чинності через місяць.

Північна Корея та Іран як ядерні країни, не схвалили ані Конвенцію 1987 року, ні її оновлений варіант", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що раніше договір був спрямований на те, щоб переконатися, що уран чи плутоній не будуть доступними для войовничих екстремістів під час транспортування з однієї країни в іншу. А поправки зобов'язують уряди також захищати ядерні установки та матеріали безпосередньо всередині країн.

"Оновлена Конвенція розширює і перелік дій, що передбачають кримінальне покарання через контрабанду ядерних матеріалів, пошкодження ядерних установок і створення небезпеки для довкілля", - уточнює видання.

Нагадаємо, атаки бойовиків угруповання «Ісламська держава» у Сирії і недавні терористичні напади в Європі посилили стурбованість міжнародного співтовариства, що бойовики можуть спробувати отримати радіоактивні матеріали або атакувати АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-